Boeken kind en jeugd

Tomio en de ondeugende olifant

Tomio is een rode kater en woont aan de rand van Dierendorp. Samen met de twee beren Honingbuik en Klauwkleum en het hondje Woef heeft hij altijd veel plezier. Op een dag gaan de vriendjes op bezoek bij de Wijze Pinguïn. Wanneer ze bij zijn huis aankomen, blijkt de Wijze Pinguïn te zijn verdwenen. Met zijn allen gaan ze op onderzoek uit. Tijdens hun tocht krijgen ze gezelschap van het elfje Lydia en de eekhoorn Zwabber. Met zijn luchtballon brengt Zwabber de vriendjes naar Zandziebak, waar ze logeren in het wonderlijke Hotel De Aap. Daar worden ze ’s morgens heel vroeg gewekt door een donderend lawaai, dat blijkt te worden veroorzaakt door de ‘dansende’ Olie de Olifant. Olie is onhandig en ondeugend en slaagt er telkens in bijna iedereen tegen zich in het harnas te jagen. Maar hij heeft een hart van goud en is een geweldige hulp in het oplossen van het raadsel: waar is de Wijze Pinguïn? Pimento; 160 pagina’s; € 13,95. ISBN 978 90 499 2277 1.

Spoken bestaan; op zoek naar de waarheid over spoken en geesten

De helft van alle Nederlanders gelooft in geesten. Zijn sommige spookverhalen dus waar? Bestaat helderziendheid? Wat zijn klopgeesten? Zijn er mensen die voorwerpen kunnen laten zweven? Zijn mediums bedriegers? Kun je gedachten fotograferen? Hans Bouman ging op onderzoek uit. Hij overnachtte in een spookhuis, bezocht plekken waar geesten zijn verschenen, zocht contact met overledenen, stelde helderzienden op de proef en sprak met wetenschappers die serieus onderzoek doen naar bovennatuurlijke verschijnselen. Voor jongeren vanaf 12 jaar en iedereen die meer wil weten over spoken en geesten.
Thomas Rap, (€ 17,90 boek, € 3,10 verpakkings- en verzendkosten).  ISBN 978 90 6005 676 9.

Tomio en zijn vriendjes

Tomio is een lieve rode kater. Hij woont aan de rand van Dierendorp. Samen met zijn vriendjes, de beren Klauwkleum en Honingbuik, en het hondje Woef, heeft hij iedere dag veel plezier. Maar soms gaat er iets mis. Dat komt doordat de twee beren wel eens domme dingen doen. Of door de gemene plannetjes van het Oude Vrouwtje, dat ook kan toveren.

Tomio en het lachmonster

Op een dag worden Tomio en zijn vriendjes uitgenodigd door oom MacMac, een dikke grijze kater die heel ver weg woont, in een groot kasteel. Het regent vaak in het land van oom MacMac. Maar gelukkig woont er vlakbij, in een meer dat Loch Lach heet, een heel vriendelijk monster. Als hij op zijn troetelzak speelt, beginnen zelfs de wolken te giechelen en komt het zonnetje tevoorschijn. Maar op een dag gebeurt er iets vreemds. Het monster is treurig. Kunnen Tomio en zijn vriendjes het monster weer vrolijk maken?

De avonturen van Tomio

Dit dubbeldikke boek bevat alle verhalen uit Tomio en zijn vriendjes en Tomio en het lachmonster.
Voor alle Tomio-boeken geldt: leeftijd: 4-8 jaar. Geschreven onder het pseudoniem Boudewijn Aldus. Geïllustreerd door Harmen van Straaten.